luni, 25 martie 2013

ROSTOPASCA -Chelidonium majus


"Este o plantă pe cât de răspândită pe atât de preţioasă, fiind menţionată utilizarea sa în peste o sută de boli, de la cele hepatice, la tuberculoză (pulmonară şi cutanată), de Ia bolile virale la cancerul cu diferite localizări. în prezent rostopasca este una dintre cele mai utilizate plante din flora europeană. Peste douăzeci de medicamente produse de mari firme farmaceutice din străinătate (în special din Elveţia, Franţa şi Germania) au la bază această plantă, care pe măsură ce este mai bine cunoscută devine tot mai apreciată. Ea constituie unul din cele mai puternice remedii antiinfecţioase cunoscute la ora actuală, fiind o speranţă pentru medicina viitorului în tratarea infecţiilor cu ciuperci patogene (care au cunoscut o adevărată explozie în ultimele decenii datorită utilizării neraţionale a antibioticelor), infecţiilor bacteriene cu germeni rezistenţi la medicaţia clasică, infecţiilor virale (mai ales cu papilomavirusuri). în prezent se utilizează cel mai frecvent pentru tratarea disfuncţiilor biliare (diskinezii, litiază şi microlitiază biliară, colecistită) şi în tulburările hepatice (rostopasca este un tonic, regenerativ şi antiinfecţios hepatic redutabil). Vă propunem în continuare o incursiune în universul vindecării cu această plantă."

ACŢIUNI:
  • INTERN: antibacterian puternic şi cu spectru larg, citostatic bun, antiinflamator puternic, antiseptic foarte puternic, antispasmodic puternic, antiviral puternic (acţiune asupra virusurilor gripale, a celui herpetic şi hepatic, a papilomavirusurilor), calmant bun, hipocolesterolemiant bun, coleretic puternic, excitant mediu, hipotensor, narcotic slab, purgativ mediu-slab, tonic hepatic foarte puternic, tonic amar puternic, tonic cardiac bun, vermifug bun.
  • EXTERN: antiinflamator ocular (doar aplicată pe pleoape, deoarece direct pe ochi este extrem de dăunătoare), antiinfecţios cu spectru larg (bacterii, fungi, protozoare, virusuri), antipruriginos slab, antitumoral puternic (fapt acceptat chiar dacă mecanismul de acţiune nu a fost deocamdată elucidat), cicatrizant bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu